Trianum-P

Активна съставка: trichoderma harzianum T-22
Формулация: водно диспергиращи се гранули (WG)
Концентрация:  1% w/w trichoderma harzianum, щам T-22 спори (1 x 109 спори/g) и 99 % w/w инертни съставки

Trianum действа на базата на следните механизми:
 • Състезание за пространство - Trianum расте по-бързо на повърхността на корена, отколкото други почвени гъби. Другите гъби нямат възможност да се утвърдят в корените.
 • Състезание за хранителни вещества - Trianum отнема източника на хранителни вещества, с които патогените трябва да се хранят. Следователно те нямат шанс да се развият.
 • Паразитизъм на патогени - Trianum расте около мицела на патогена. Клетъчните стени се разрушават и патогенът умира.
 • Укрепване на растението - Trianum подобрява кореновата система чрез образуването на повече коренови власинки, така че водата и хранителните вещества да се усвояват по-добре. Това води до по-добри добиви от по-силна и еднородна култура. Разликата е особено забележима, когато растението е под стрес и/или се отглежда при по-малко оптимални условия на отглеждане.
 • Индуцирана устойчивост - Trianum също така подсилва защитния механизъм на надземните части на растението, така наречената индуцирана системна устойчивост (ISR).
 • Абсорбция на фиксирани и нефиксирани хранителни вещества - хранителните елементи, като например някои микроелементи и фосфати, понякога са фиксирани в почвата и поради това не могат да бъдат усвоени от растението. Това се случва особено в почвата с по-високо ниво на киселинност (т.е. с по-ниско рН). Фосфатите често образуват съединения с калций, желязо или други микроелементи и в резултат на това те вече не са разтворими.

Trianum има способността да предоставя определени „фиксирани“ хранителни вещества, които растението да усвоява. Някои елементи, като манган, са от съществено значение за растението в борбата със заболяванията. Манганът е важен за естествената защита на растението срещу заболявания.

Trianum произвежда определени вещества, които наред с други ефекти променят желязото от Fe3+ във Fe2+, което позволява на растението да го усвои.

Приложение на Trianum-Р
Trianum-P може да се прилага чрез напояване, системи за капково напояване или чрез пръскане по време на сеитбата върху култивационната среда. Нанесете Trianum-P възможно най-рано върху културата за оптимален ефект.

Приготвяне на разтвор:
 • Добавете 1 част Trianum-P към 5 части вода в кофа;
 • Разбъркайте добре;
 • Добавете суспензия към необходимото количество вода, за да се получи окончателният разтвор за напояване;
 • Бъркайте непрекъснато, за да поддържате равномерно разпределение на спорите (спорите не се разтварят във водата, а имат свойството да се утаяват);
 • Приложете напояването в деня на приготвяне на разтвора.

Приложение чрез напояване или пръскане:
 • Trianum-P може да се прилага без специално оборудване за напояване. След прилагане почистете оборудването, като изплакнете обилно с вода.
 • Използвайте достатъчно разтвор, за да гарантирате доброто проникване на хранителната среда или почвата, но избягвайте оттичането и излишния дренаж.

Приложение чрез капково напояване:
 • Спорите в Trianum-P трябва бързо да достигнат до корените (с течение на времето качеството на спорите във водата намалява). Не използвайте Trianum-P преди пясъчен филтър и се уверете, че филтрите за капково напояване са чисти (спорите могат да се прикрепят към органичен материал във филтрите).
 • За да увеличите прикрепянето на спорите към корените, избягвайте оттичането и излишния дренаж първите два дни след прилагането на продукта. Trianum-P не е системен продукт и поради това не се приема от растението.
 • Не използвайте дезинфектанти в системите за капково напояване поне един ден преди и два дни след приложението на Trianum-P.

Дози на приложение: дозата на приложение зависи от типа култура и начина и на отглеждане

Препоръчителни дози:
 • Производство на разсад за зеленчуци и декоративни растения - третирайте с  1,5 g/m2 от обработваната площ, суспендирана в 2,5-5 литра вода, веднага след засяване на семена или залепване на резници.
 • Производство на разсад за салати - третирайте с  1,5 g/m2 от обработваната площ, суспендирана в 2,5-5 литра вода, веднага след засяване на семената.
 • Отглеждане на културите след разсаждане - третирайте с 15 g/1000 растения непосредствено след засаждането. Използвайте обем вода, еквивалентен на 10% от обема на субстрата или 100 литра/1000 растения. Повтаряйте на всеки 10 седмици.

Най-добри условия за работа с Trianum-Р
Използвайте Trianum-P като превантивен метод. За да постигнете оптимални резултати, започнете да използвате Trianum-Р в началото на цикъла на културата, за предпочитане по време на сеитба, резитба или засаждане. Trianum-Р се представя добре при различни условия на околната среда. Той расте в различни климатични условия (10-34 °C) при рН в интервала 4-8 в много видове култивиращи среди и в корените на много различни видове култури.

Странични ефекти
Пестицидите могат да имат (не)директен ефект върху биологичните решения. Разберете кои пестициди имат странични ефекти върху този продукт.

Използване
Koppert B.V. не носи отговорност за намаленото качество на продукта, ако той е съхраняван по-дълго от препоръчаното и/или при неподходящи условия.

Инструкции за съхранение
 • Срок на годност - вижте опаковката
 • Температура на съхранение: между 4-8 ºC
 • Да се пази от пряка слънчева светлина

Trianum-P се продава опаковки от 5 kg


Изпратете запитване

Актуално


За консултации и въпроси, можете да разчитате на нашия екип:


Борислав Рангелов
т. 0888 22 44 51
b.rangelov@greenground.bg
CEO Green Ground, ключови клиенти.


Търговски представители:


Асен Пеев
т. 0882 81 61 66
a.peev@greenground.bg
Главен агроном, 
Мениджър иновации и развитие
Георги Христов
т. 0898 95 19 99
g.hristov@greenground.bg
Експерт продажби 
на селскостопанска техника.
Реджеп Черкез
т. 0889 98 82 50
r.cherkez@greenground.bg
Агроном, търговски представител 
за регион Югозападна България.
Диляна Иванова
т. 0882 05 76 01 
Агроном, търговски представител 
за регионите: Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково.
Йордан Иванов
т. 0888 30 48 44
y.ivanov@greenground.bg
Търговски представител 
за регионите: Плевен,  Габрово, Ловеч и Велико Търново
Стефка Сиракова
т. 0888 80 61 60
s.sirakova@greenground.bg
Агроном, търговски представител 
за регион Пловдив.
Вангел Чилингиров
т. 0888 39 75 55
v.chilingirov@greenground.bg
Агроном, търговски представител
 за регион: Югоизточна България 
Катя Христова
т. 0895 05 95 55
k.hristova@greenground.bg
Търговски представител 
за регион: Северозападна България