Нитратният азот е най-ефективният източник на азот за растенията и засилва усвояването на катиони (K +, Ca ++ и Mg +).
Не може да се смесва със сулфати и фосфати в силно концентрирани или алкални хранителни разтвори, за да не се получат утайки от неразтворими соли.
Състав:
- Общ азот (N) - 15,5%
- Нитратен азот (N-NO3) - 14,4% min
- Амониев азот (N-NH4) - 1,1
- Калциев оксид (CaO) - 26, 3
- Разтворимост (g/l at 20°C) - 1.200
- Неразтворими частици - < 0,14%
Култура | Доза | Фаза на приложение |
---|---|---|
Зеленчуци | 2-5кг/дка | От началото на фертигационния период до края на плодообразуването. |
Овощни | 2-5 кг/ дка | От началото на фертигационния период до края на плодообразуването. |
Лозя | 1-3кг/дка | От началото на фертигационния период до края на плодообразуването. |
Изпратете запитване