Приложение на Humus Active и Plonar Active при овошни семкови култури:

Фаза на растенията Доза за 1 декар Начин на прилагане
След прибиране на реколтата – начало на листопад. 2л Humus Active, разтворен в 60-100л вода. Изпръсква се цялата почвена повърхност и ако е възможно стволовете на дърветата. След това се прави обработка на почвата.
След прибиране на раколтата/или рано на пролет. Plonar Active –дозата и вида се определя спрямо запасеноста на почвата Прилагане на гранулите в почвата около дръвчетата, където е разположена кореновата система (за овощните видове основната маса от корени е разположена приблизително симетрично под короната на дърветата).
На пролет при първа възможност. 2л Humus Active, разтворен в 60-100л вода. Изпръсква се цялата почвена повърхност и ако е възможно стволовете на дърветата. След това се прави обработка на почвата.
Преди цъфтеж – фаза червен бутон. 0,5 л/дка Humus Active или Humus Active Amino 0,400л/дка разтворен в 40-60л вода. Листно подхранване.
От големина на плода „орех“ (от големина на плодовете 20мм) – До две седмици преди беритба – НА ВСЕКИ 14 ДНИ 0,5 литър Humus Active, разтворен в 30-50л вода. През капкова система.
*Забележка: Тази точка може да бъде променена, в зависимост от конкретното стпанство, като се увеличи честотата на приложение и се намали дозата.
От фаза нарастване и зреене на плодовете – няколко кратни третирания 0,250 – 0,500мл/дка Plonochron разтворен в 20-50л вода. Листно подхранване

 

Приложение на Humus Active и Plonar Active при овощни костилкови култури:

Фаза на растенията Доза за 1 декар Начин на прилагане
На есен, след начало на листопад. 2л Humus Active, разтворени в 60-100л вода Изпръсква се цялата почвена повърхност, заедно със стволовете на дърветата и растителни остатъци. При възможност след това се препоръчва обработка на почвата.
На есен, / или пролетта, преди началото на вегетацията. Plonar Active –дозата и вида се определя спрямо запасеноста на почвата Прилагане на гранулите в почвата, където са разположени хранещите корени (за овощните видове основната маса от корени е разположена приблизително симетрично под короната на дърветата).
Пролетта, преди началото на вегетацията. 2л Humus Active, разтворени в 60-100л вода Изпръсква се цялата почвена повърхност, заедно със стволовете на дърветата и растителни остатъци. При възможност след това се препоръчва обработка на почвата.
След цъфтеж при първа възможност. 1 л Humus Active. През капкова система/ или листно
След това на всеки 10 - 14 дни до прибиране на продукцията. 0,5л Humus Active или Humus Active Amino 0,400л/дка (приблизително 4 подхранвания, в зависимост от сорта и периода на узряване). През капкова система/ или листно
Хумус Актив Амино се подава листно
От фаза нарастване и зреене на плодовете – няколко кратни третирания 0,250 – 0,500мл/дка Plonochron разтворен в 20-50л вода. Листно подхранване

АктуалноSQMEkodarpol