Състав:
- 25% хуминови киселини;
- 1% фулво киселини;
- 3,3% аминокиселини (L-α аминокиселини)
- 2,5% хумини и улмини
Хранителни елементи - макро и микроелементи в естествена хелатна форма:
- Азот N - 0,61%
- Фосфор P - 0,21%
- Калий K - 0,36%
- Калциев оксид (CaO) - 0,15%
- Магнезий Mg - 0,03%
- Мед (Cu) - 0,5 мг/кг
- Желязо Fe - 225 мг/кг
- Манган Mn - 7,5 мг/кг
- Цинк Zn - 1,5 мг/кг
Ролята на аминокиселините: аминокиселините са изграждащият материал на белтъка, въглехидратите, хлорофила и др. и се усвояват отлично през листата. Така растението получава не само необходимите хранителни вещества, но и жизнено важни органични съединения за изграждане на белтъци, ензими и фитохормони. По този начин се подпомага растежа на растението, особено при стресови ситуации.
Някои aминокиселини участват в синтеза на ауксини и стимулират клетъчното делене и развитието на корените. В комбинация с хуминовите и фулво киселините усвояването на хранителните елементи и жизнеността на растенията се увеличава многократно чрез следния механизъм:
Хуминовите киселини спомагат за увеличаване на пропускливостта на клетъчната стена, а фулвокиселините пренасят хранителните вещества.
Комплекс от полезни микроорганизми, в това число полезни видове гъби, бактерии, актиномицети и други. Съдържа фитохормони ауксин и цитокинин.
Комплекс от полезни микроорганизми:
- Общ брой микроорганизми cfu/g-1s.m. - 3675,1
- Целулолитични бактерии cfu/g-1s.m. - 521,06
- Pseudomonas cfu/g-1s.m. - 1,79
- Грам-положителни гъби cfu/g-1s.m. - 30,34
- Триходерма cfu/g-1s.m. - 25,69
- Bacillus cfu/g-1s.m. - 381,87
- Актиномицети cfu/g-1s.m. - 51,75
- Azotobakter cfu/g-1s.m. - 7,14
Ензими:
- Протеаза μmol tyrosine .g-1s.m..h-1 - 0,045
- Фосфатаза μmol PNP .g-1s.m..h-1 - 0,08
- Дехидрогеназ μmol TPF .g-1s.m..24 h-1 - 0,005
Фитохормони:
- Ауксин - 0.39 ug/kg s.m. (dm3)]
- Цитокинин - 0.6 ug/kg s.m. (dm3)]
Дози на приложение - житни култури (есенници)
3 третирания | л/дка | Вода л/дка |
---|---|---|
1 есенно третиране фаза 3-ти лист | 0,3 - 0,4 | 20 - 30 |
2 пролетни третирания в началната фаза на вегетацията | 0,3 - 0,4 | 20 - 30 |
Дози на приложение - рапица
2 третирания | л/дка | Вода л/дка |
---|---|---|
1 есенно третиране през есента - във фаза 3-8 листа | 0,3 - 0,4 | 20 - 30 |
1 третиране през пролетта след започване на вегетацията, (могат да бъдат направени допълнителни третирания в случай на стресови състояния) | 0,3 - 0,4 | 20 - 30 |
Дози на приложение - слънчоглед
2 третирания | л/дка | Вода л/дка |
---|---|---|
1-во третиране фаза 4-та - 6-та двойка листа | 0,3 - 0,4 | 20 - 30 |
2-ро третиране фаза „Бутонизация“, (могат да бъдат направени допълнителни третирания в случай на стресови състояния) | 0,3 - 0,4 | 20 - 30 |
Дози на приложение - пролетни зърнени култури
2 третирания | л/дка | Вода л/дка |
---|---|---|
1-во във фазата на братене на растенията | 0,3 - 0,4 | 20 - 30 |
2-ро във фаза вретенене | 0,3 - 0,4 | 20 - 30 |
Дози на приложение - царевица
2 третирания | л/дка | Вода л/дка |
---|---|---|
1-во третиране от напълно образуван 2-ри лист | 0,3 - 0,4 | 20 - 30 |
2-ро третиране от 8-ми - 10-ти лист до фаза изметляване, (могат да бъдат направени допълнителни третирания в случай на стресови състояния) | 0,3 - 0,4 | 20 - 30 |
Изпратете запитване