Резултати при използване на Humus Active при зърнено-житни култури:
- Повишен добив и по-добро качество на продукцията;
- Стимулиране на растежа;
- Лесно и бързо преодоляване на стреса;
- Подобрено усвояване на влаганите хранителни елементи;
- Подобрени почвени състав и структура.
Ефект върху растенията и почвата:
- По-здрави и добре изхранени растения;
- Подобрени хранителни качества - повишено съдържание на витамини, захари, сухо вещество и протеини;
- По-ранно и дружно зреене;
- Предпазване от измръзване;
- Неколкократно увеличаване масата на кореновата система;
- Подпомагане бързото преодоляване на стрес при неблагоприятни условия, включително и след градушки;
- Регулиране почвеното Ph към неутрално, независимо от типа на почвената реакция;
- Повишаване съдържанието на хумус в почвата;
- Подобряване сорбционния капацитет на почвата и нейната структура;
- Освобождаване блокираните в почвата елементи, с което се увеличава количеството на усвоимите хранителни вещества в почвения разтвор;
- Възстановяване и балансиране на доброкачествената почвена микрофлора;
- Повишаване почвеното плодородие; При продължително използване на Хумус Актив структурата на почвата може да се подобри значително.
Рапица, третирана с Хумус Актив в стопанството на Стоян Бонев, Агрокомерс 98 - гр. Долни Дъбник.

Хранителните елементи в HUMUS ACTIVE са в естествено хелатирана, лесно и бързо-усвоима за растенията форма, която не позволява тяхното отмиване . Комплексите от микроорганизми, хуминови и фулво киселини подпомагат развитието на кореновата система, стъблата, листата и плодовете на растението, както и всички жизнени процеси в растителния организъм.
Съдържание на растежни стимулатори:


Легенда:
Соrg - органичен въглерод (С)
СKH - въглерод от хуминови киселин СKF - въглерод от фулво киселини
ⱷ (% Ctot) - ефективност извлеченият органичен въглерод от хуминовите киселини в %
СKH/ СKF - индекс на качеството на хумуса, измерено като съотношение между въглерода (С) от хуминовите и фулво киселините.
Изпратете запитване