Резултати при използване на Humus Active:
- Повишен добив и по-добро качество на продукцията;
- Стимулиране на растежа;
- Лесно и бързо преодоляване на стреса;
- Подобрено усвояване на влаганите хранителни елементи;
- Подобрени почвени състав и структура.
- Повишен добив и по-добро качество на продукцията;
- Стимулиране на растежа;
- Лесно и бързо преодоляване на стреса;
- Подобрено усвояване на влаганите хранителни елементи;
- Подобрени почвени състав и структура.
Ефект върху растенията и почвата:
- По-здрави и добре изхранени растения;
- Подобрени хранителни качества - повишено съдържание на витамини, захари, сухо вещество и протеини;
- По-ранно и дружно зреене;
- Предпазване от измръзване;
- Неколкократно увеличаване масата на кореновата система;
- Подпомагане бързото преодоляване на стрес при неблагоприятни условия, включително и след градушки;
- Регулиране почвеното Ph към неутрално, независимо от типа на почвената реакция;
- Повишаване съдържанието на хумус в почвата;
- Подобряване сорбционния капацитет на почвата и нейната структура;
- Освобождаване блокираните в почвата елементи, с което се увеличава количеството на усвоимите хранителни вещества в почвения разтвор;
- Възстановяване и балансиране на доброкачествената почвена микрофлора;
- Повишаване почвеното плодородие;
- При продължително използване на Хумус Актив структурата на почвата може да се подобри значително.
Дози на приложение:
Пшеница | |
---|---|
Начало на фаза братене | Хумус Актив 0,500 л/дка |
Начало на пролетна вегетация | Хумус Актив 0,500 л/дка |
Слънчоглед | |
---|---|
Фаза 4 ти- 6 ти лист | Хумус Актив 0,500 л/дка |
Фаза бутонизация | Хумус Актив 0,500 л/дка |
Царевица | |
---|---|
Фаза 2 ри- 4 ти лист | Хумус Актив 0,500 л/дка |
Фаза 8 ми – 10 ти лист | Хумус Актив 0,500 л/дка |
Рапица | |
---|---|
Фаза 3 ти- 6 ти лист | Хумус Актив 0,500 л/дка |
Фаза започване на пролетна вегетация | Хумус Актив 0,500 л/дка |
Хранителните елементи в HUMUS ACTIVE са в естествено хелатирана, лесно и бързо усвоима за растенията форма, която не позволява тяхното отмиване . Комплексите от микроорганизми, хуминови и фулво киселини подпомагат развитието на кореновата система, стъблата, листата и плодовете на растението, както и всички жизнени процеси в растителния организъм.
Съдържание на растежни стимулатори:
Вещества, стимулиращи растежа на растенията Номер Тип Количество 1 Ауксин 0,78 [ug/kg s.m. (dm3)] 2 Цитокинин 1,20 [ug/kg s.m. (dm3)]
Съдържание на органичен въглерод Соrg (g/l) СKH (g/l) СKF (g/l) ⱷ (% Ctot) СKH/ СKF 540,1±21,9 482,1±14,2 13,7±0,7 89,3 36,8
Humus Active се характеризира с високо съдържание на високомолекулни тегловни части на хуминовите киселини, които са отговорни за плодородието на почвата. Получената C КН/ C КF пропорция, отразяваща степента на хумификация на хуминовите вещества, доказва високото качество на продукта.
Легенда:Соrg - органичен въглерод (С)
СKH - въглерод от хуминови киселин СKF - въглерод от фулво киселини
ⱷ (% Ctot) - ефективност на извлечения органичен въглерод от хуминовите киселини в %
СKH/ СKF - индекс на качеството на хумуса, измерено като съотношение между въглерода (С) от хуминовите и фулво киселините.
Вещества, стимулиращи растежа на растенията | ||
---|---|---|
Номер | Тип | Количество |
1 | Ауксин | 0,78 [ug/kg s.m. (dm3)] |
2 | Цитокинин | 1,20 [ug/kg s.m. (dm3)] |
Съдържание на органичен въглерод | ||||
---|---|---|---|---|
Соrg (g/l) | СKH (g/l) | СKF (g/l) | ⱷ (% Ctot) | СKH/ СKF |
540,1±21,9 | 482,1±14,2 | 13,7±0,7 | 89,3 | 36,8 |
Humus Active се характеризира с високо съдържание на високомолекулни тегловни части на хуминовите киселини, които са отговорни за плодородието на почвата. Получената C КН/ C КF пропорция, отразяваща степента на хумификация на хуминовите вещества, доказва високото качество на продукта.
Легенда:
Соrg - органичен въглерод (С)
СKH - въглерод от хуминови киселин
СKF - въглерод от фулво киселини
ⱷ (% Ctot) - ефективност на извлечения органичен въглерод от хуминовите киселини в %
СKH/ СKF - индекс на качеството на хумуса, измерено като съотношение между въглерода (С) от хуминовите и фулво киселините.
Изпратете запитване