Димитричка Търпанова: Органиката дава видими резултати!


В своята прасковена градина земеделският производител Димитричка Търпанова показва всичко най-важно за овошките и органиката. По изгрев слънце започва работата на полето, особено когато си в кампания по прибиране на реколтата. Сред стройните редици от безупречно изглеждащи прасковени дървета в стопанството на Дунав Плод в района на Русе, двама души, влюбени в работата си, обсъждат рецептата за постигане на високи резултати. Това, което виждат от двете си страни, са дървета с богата и тъмнозелена листна маса, отрупани с едри, здрави и еднакви по големина праскови.

Важните неща

Визията е важна, но не е единственото важно нещо при производството на плодове. Пазарът е изключително претенциозен, а изискванията на веригите и тези на крайния потребител са един дълъг списък. Ето защо производителите търсят начин да прилагат природосъобразно и същевременно печелившо земеделие, а крайната продукция да е вкусна, добре изглеждаща, здравословна, да издържа на транспортиране, да запазва максимално дълго добрия си търговски вид. Но възможно ли е всичко това? Едновременно?
Силата на органиката

Ето че за пореден път решението на сложните казуси не е толкова сложно и е „на една ръка разстояние“. Природата е „измислила“ органиката и все повече производители й се доверяват и се радват на отлични резултати. Използването на органика в производството води до възстановяване на почвеното плодородие и повишена усвояемост на влаганите минерални торове. Резултатът от това, освен очевидно подобреният хабитус на растенията, е по-висок добив, еднаквост и едрина на плода, висока захарност и повишено съдържание на сухо вещество. 

Всичко това, в комбинация с отличния търговски вид на плодовете, осигурява конкурентно предимство на пазара за прясна продукция.Съдържанието на рецептата

Тази година Димитричка Търпанова – представител на организацията на производители Дунав Плод – залага на Хумус Актив. Макар и да започва късно с прилагането му, резултатите не закъсняват и само дни след първото прилагане разликата е очевидна. Продуктът не е панацея, на практика той просто позволява на растенията да развият в цялост потенциала на съответния сорт. Но и това е достатъчно, тъй като означава и достигане на добивния потенциал, както и на максималното по отношение на визия, качество, вкус, сладост и дълготрайност на съхранение.

Равномерното узряване на плодовете също е от особено важност за производителите, тъй като им позволява предвидимост на доставките и добро планиране на заетостта.
Убедени в отличното действие на продуктите, от Дунав Плод предвиждат разширяване на програмата и още по-голям дял на органиката във влаганите в производството суровини през следващата година.

  • Хумус Актив Аминос повишено съдържание на аминокиселини, и органично-минералния гранулиран
  • Плонар Актив ОМ, съдържащ 25% органична материя, ще допълнят действието на познатия вече Хумус Актив и ще спомогнат за едни още по-добри резултати.

Партньорство за успех

Да, природата е създала органиката с безброй лица и компоненти, но тези, които я „опитомяват“ и правят така, че тя да работи за успеха на земеделците, са ЕкоДарпол!

Органични торове и биостимулантиВодоразтворими торовеЛистни торовеГранулирани торовеБиоконтрол и опрашителиПокривни културиКлиентите за нас— Динко Янев

„Работя с продуктите на Екодарпол от 4-5 години, за което време съм постигнал огромно развитие в бизнеса и смея да кажа, че към днешна дата продукцията ми е с отлични показатели.   . . .

Прочети повече

— Екатерина Кирчева

„Прилагаме Хумус Актив от 3 години.   . . .

Прочети повече

— Ангел Гегов (Гегови И СИЕ 2012)

„След прилагането на Хумус Актив ягодовите градини направо „пощуряха“.   . . .

Прочети повече

— Лавена Агро ЕООД

„За втора поредна година прилагаме Хумус Актив върху лавандулата – първата година беше много тежка откъм климатични условия.   . . .

Прочети повече

— Атанас Атанасов

„Торим с Хумус Актив от 2 години и сме много доволни.   . . .

Прочети повече